Begin van nieuwe groep ‘DE BLOEM’

Vorige week heb ik een uitnodiging verstuurd aan de leden van mijn nieuwe groep. De details van de groep heb ik in de uitnodiging gezet die hieronder te lezen is.


UITNODIGING EERSTE BIJEENKOMST SANGHA ‘DE BLOEM’

30 augustus 2020

Graag wil ik je uitnodigen voor de eerste bijeenkomst  op 14 september van onze nieuwe groep, die ik de naam “ sangha ‘de bloem’ ” heb gegeven. Sangha is een boeddhistisch begrip dat gemeenschap betekent. Ik vind het een mooi woord om aan te duiden waar onze groep rond ‘de bloem’ voor staat.

Na vijfendertig jaar ben ik gestopt met het begeleiden van mijn wekelijkse open meditatiegroepen. Ik wil mij nu nog meer gaan focussen op stilte en verbinding, en daarbij hoort onlosmakelijk het gericht doorgeven van mijn metafoor  ‘de bloem’, waarmee je al bekend bent.

Deze vorm is nieuw voor mij. Ik zie het als soort kruising tussen meditatie, satsang en een master class ‘de bloem’. 

Met meditatie bedoel ik dat we elke avond zullen beginnen en eindigen met een tijd in stilte te zitten, ingeleid door een geleide meditatie. 

Het woord satsang komt uit het Sanskriet. Sat is waarheid en sang staat voor sangha, gemeenschap. Satsang betekent zoveel als ‘samenzijn om de essentie te ontdekken’ onder begeleiding van  – tsja, hoe zal ik mezelf noemen? – een meer ervaren iemand.  Het is een vorm van elkaar ontmoeten waarin niets moet en waarin het zoeken naar wie je werkelijk bent en hoe je dat vorm kunt geven in je leven en je werk centraal staat. 

Omdat we dit zoeken met name zullen doen in de vorm van een gesprek aan de hand van de metafoor van ‘de bloem’, zal onze bijeenkomst ook het karakter hebben van een master class. Je leert spelenderwijs de essentie van de bloem kennen zowel voor jezelf als in het samenleven en samenwerken met anderen. 

Praktisch ziet het er zo uit.

Ik heb twaalf mensen uitgenodigd, die allemaal enthousiast toegezegd hebben. Jullie hebben je daarmee verbonden voor één seizoen (september – december 2020) om in principe (je doet wat je kunt) de maandagavond van 20.00 – 21.30 uur aanwezig te zijn. In onze ruimte op het Del Ferro Instituut, Apollolaan 50 in Amsterdam kan ik, met inachtneming van de anderhalve meter afstand, vijf mensen ontvangen. Dat betekent dat je zo ongeveer om de week live aanwezig kunt zijn. In de andere week neem je online deel  aan de groep, op de maandagavond zelf of op een ander tijdstip dat jou past. Online wil zeggen dat je meedoet met de meditaties en kijkt en luistert naar de gespreksmeditatie. Zo blijven de continuïteit en de diepgang in de groep gewaarborgd.

Ingrid del Ferro heeft aangeboden om de organisatie van het afwisselend live en online aanwezig zijn te regelen. Je zult zo gauw mogelijk van haar vernemen of je er deze eerste keer live bij zult zijn of online.

Zou je je eigen kussen of bankje willen meenemen? Als je er nog geen hebt, neem dan een donkere (hand-)doek mee om over je leen-kussen of bankje te leggen. Een fleecedeken voor op de grond krijg je van mij te leen. Het is fijn als je er ruim voor 20.00 uur bent – de koffie en thee staan klaar. 

We beginnen met een geleide- en stilte-meditatie. Daarna is er ruim tijd voor een gesprek. Je kunt alles aan de orde stellen, vragen en zeggen wat je wilt. De bloem zal het sjabloon zijn, dat over ieders inbreng heen gelegd wordt. Daarin zal ik een leidende rol spelen. Ik stel me ook voor dat we samen delen van het boek, dat ik over ‘de bloem’ aan het schrijven ben, zullen bespreken. Stilte zal de ondertoon zijn van ons gesprek. We leven de bloem terwijl we het over haar hebben – we luisteren vanuit ons hart naar onszelf en naar de anderen en beleven hoe vanuit deze stille plek in onszelf onze ‘antwoorden’ zich ontvouwen. We sluiten af zoals we begonnen zijn: met een stilte-meditatie. 

Ik heb jullie toegezegd dat de kosten 10 euro per avond blijven. Nu blijkt tijdens de voorbereiding dat een aantal omstandigheden gewijzigd zijn. Daarom wil ik hierover nog even met jullie over overleggen, evenals over de wijze van betaling. Hoe dan ook, voel je altijd vrij om met mij contact op te nemen als geld voor jou een belemmering mocht zijn. Jouw aanwezigheid is het allerbelangrijkste.

ik verheug me er erg op om op deze manier verder te gaan met wat ik zie als mijn levenswerk.  

Tot gauw hopelijk!

(o) eva

06 – 21 52 18 19     www.evawolf.nl 

PS. Ik wil jullie graag allemaal een namenlijst met telefoonnummers en emailadressen sturen. Heeft iemand daar bezwaar tegen? Zo ja, laat het me dan binnen twee dagen even weten, dan zet ik alleen je naam op de lijst.