Mijn energie voelt fragieler aan

Lieve allemaal,

Over energie gesproken – vorige week vertelde ik in de meditatiegroep dat mijn energie zeker niet minder wordt, maar wel steeds ‘fragieler’ aanvoelt. Dat heeft natuurlijk alles met mijn leeftijd te maken, maar dat is het niet alleen. Het is moeilijk het juiste woord te vinden voor wat ik bedoel. ik zou ook ‘transparanter’ kunnen zeggen. Het is alsof mijn persoonlijkheid steeds meer doorlaatbaar wordt voor de lichte energie van het hart. Alles wordt daarmee ook ‘tijdelijker’. Ik kijk niet meer zo lang vooruit. ik leef steeds meer in het moment.

Voor de voortang van onze meditatiegroep betekent dit dat ik voorstel om per seizoen te bekijken of we doorgaan. En dat doorgaan valt of staat met het commitment van een paar mensen, inclusief mezelf, om ook het komende seizoen de meditatie-oefening in de vorm van de wekelijkse maandagavond in ons leefritme op te nemen. Dit keer zullen we dus op onze laatste avond van dit seizoen, dat is op 16 december, besluiten of we in januari doorgaan.

Energie is het thema dat onze hele avond omvat. Tijdens de geleide meditatie beoefenen we de energie-kringloop door het lichaam, begeleid door onze adem. Daarna staan we in onze energie en lopen we op ons ademritme. Dan volgt de stilte-meditatie. Na het ‘noemen van de namen van hen naar wie ons hart uitgaat’, zingen we de prachtige mantra OHM NAMAH SHIVAYA (vrij vertaald: ik groet het hart in ons), die omhoog en omlaag beweegt langs de chakra’s (de zeven energie knooppunten in ons lichaam). En tot slot, tijdens de gespreks-meditatie komt alles samen in het uitwisselen van onze ervaringen en verdiepen we ons verder in de betekenis van energie in het algemeen en de energie van ieder van de zeven chakra’s  afzonderlijk. 

to be continued,

(o) eva