Mijn thuis-meditatie

Lieve allemaal,

Zo, zittend op mijn bank, genietend van mijn ochtendkoffie, met zicht op een prachtig boompje dat geel in bloei staat, – alles is zo vredig en stil – en mijmerend over de huidige corona-situatie, komen steeds weer de woorden van de metta-meditatie in mij op. voor mezelf en voor alle mensen van wie ik fysiek nu op een afstand van 1,5 meter moet blijven. voor mijn hart gelden die grenzen gelukkig niet.

                moge jij veilig zijn, vrij van gevaar
                moge jij gezond zijn, voor zover dat mogelijk is
                moge jij gelukkig zijn en leven vanuit je hart
                moge jij goed voor je zelf zorgen, in liefde en wijsheid

Ik heb mijn thuis-meditatie gevonden voor de komende tijd – steeds weer mijn aandacht terugbrengen naar de liefde (metta)  die in mijn hart is, mijn eigen persoonlijkheid met haar vullen en haar dan laten uitstralen naar anderen. ik beloof mezelf dat ik deze mantra elke keer zal herhalen op het eerste moment dat ik iemand tegenkom: ‘moge jij gezond en gelukkig zijn, vrij van gevaar’.

vanmorgen kreeg ik een appje van een vriendin met de tekst: ‘survival of the kindest’.

Ja, mededogen is het werkwoord van het hart.

In liefde (o) eva